'Zo heb je tegen Emmen niets te doen en zo komt ene Messi een avondje langs...'

'Zo heb je tegen Emmen niets te doen en zo komt ene Messi een avondje langs...'

30-11-2018 09:36
20

Daniel Schwaab wacht zondag met de PSV-defensie een test in de Eredivisie-topper tegen Feyenoord. Dat terwijl de Eindhovenaren dit seizoen tot dusver eigenlijk alleen Europees op de proef werden gesteld.

"Zo speel je thuis tegen FC Emmen en heb je verdedigend amper iets te doen. En zo is het drie dagen later 90 minuten lang alle hens aan dek tegen Tottenham. Of ene Messi komt een avondje langs...", zegt Schwaab in De Telegraaf. "Ik zie de Eredivisie dit seizoen als een permanente test in concentratie. In heel veel wedstrijden komt het aan op één of twee momenten waarop je er móet staan. Ik vind dat persoonlijk wel een leuke uitdaging."

Schwaab ziet dat het spel van PSV dit seizoen is veranderd. "We spelen meer dan vorig jaar een passing game van achteruit, en dat pakt goed voor mij uit. Middenvelders inspelen, en soms zelfs nog een station verder de aanvallers, dat komt nu vaker voor. Ik vind dat ook de groei die je tegen Barcelona zag bij ons hele team: we durven óók op hun helft te voetballen, in kleine ruimtes. In september in Camp Nou en ook tegen Spurs verloren we nog heel snel de bal."

Nu PSV bijna uitgespeeld is in Europa komt er meer druk op de competitie te liggen. "Daar moet je mee dealen. De winst van onze Champions League-campagne moet zijn dan we ons in een heel moeilijke poule toch goed hebben verweerd. Er zijn ook vijf, zes jonge spelers die zich door de CL heel snel hebben ontwikkeld, sommigen tot in jullie Nederlands elftal aan toe."