Sponsors Veronica Inside: niet eens met Derksen, benieuwd naar reactie

Sponsors Veronica Inside: niet eens met Derksen, benieuwd naar reactie

30-11-2018 15:59 Laatste update: 16:26
190

De sponsors van het programma Veronica Inside distantiëren zich van meerdere uitspraken van Johan Derksen tegen homoseksuelen. Dat meldt De Telegraaf, dat een rondje maakt langs zakelijke partners als Toto, Bavaria en Kruidvat.

De drie sponsoren zijn benieuwd hoe Derksen vrijdagavond in de uitzending op de commotie gaat reageren. Afhankelijk daarvan overwegen Toto, Bavaria en Kruidvat actie te ondernemen. "We zijn het niet altijd eens met de mening van de mannen, maar dat hoeft ook niet", laat een woordvoerder van Toto weten aan De Telegraaf. "Wij vinden dat iedereen zich veilig moet voelen in de sportwereld, ook lhbt'ers."

Toto laat weten 'met interesse te gaan kijken hoe Derksen vrijdag reageert op de commotie'. Bavaria komt met vergelijkbare teksten. "Wat Johan Derksen aan tafel roept, is zijn mening; dat is zijn recht, ook als mensen daardoor gekwetst worden. Dat is het concept van het programma." De bierbrouwer sluit niet uit dat het standpunt verandert als Derksen vrijdagavond op de affaire heeft gereageerd.

Ook Kruidvat, dat Voetbal Inside-kleding verkoopt, stelt met klem zich te distantiëren van de grappen over homo’s, vrouwen en donkere Nederlanders die aan tafel bij Veronica Inside worden maken. "Wij herkennen ons hier niet in en distantiëren ons ervan. Maar wij zien het vooralsnog niet als onze taak om in te grijpen", laat een woordvoerder van het bedrijf desgevraagd weten.

Zwaar onder vuur
De commentaren aan tafel bij Veronica Inside zijn volgens critici regelmatig homofoob, racistisch en seksistisch. Derksen gooide in de laatste twee uitzendingen olie op het vuur door - als reactie op een brandbrief van twee jonge homoseksuele voetballers richting de KNVB - te stellen dat homo's zich aanstellen, geen karakter hebben en niet tegen een geintje kunnen. Als reactie werd deze week #SorryJohan trending op Twitter.