Van Bommel: 'Wat ik tegen hem zeg? Geen sorry. Ik vertel wat ik ervan vind'

Van Bommel: 'Wat ik tegen hem zeg? Geen sorry. Ik vertel wat ik ervan vind'

Gepubliceerd: vrijdag 30 november 2018 om 16:27vr 30-11-2018 om 16:27

Mark van Bommel ziet geen reden om 'sorry' te zeggen tegen Erick Gutiérrez. De Mexicaan kwam met hoge verwachtingen binnen bij PSV, maar komt amper aan de bak. Gutiérrez moet het doen met invalbeurten. 

"Die jongen komt uit Mexico, is een totaal andere manier van voetballen gewend en moet wennen aan onze manier van spelen. Dat is niet makkelijk", zei Van Bommel eerder deze maand over Gutiérrez. "Waarom het zo lang duurt ondanks dat hij een WK gespeeld heeft? Omdat zij (Mexicaanse elftal en Gutiérrez' vorige club Pachuca, red.) waarschijnlijk op een andere manier voetballen." 

"Het is heel moeilijk om het uit te leggen. Ik kan jullie ook niet alles vertellen. Ik probeer zo open mogelijk te zijn, maar soms kan dat gewoon niet. Het zijn dingen die ik met de spelers bespreek. Daar zijn we iedere dag mee bezig. Als jullie iedere dag op de training zijn, zul je ongeveer snappen wat ik bedoel. We moeten er niet te lang over zeuren. De beslissing neem ik en klaar."

Hans Kraay jr. wilde vrijdag van Van Bommel weten hoe hij Gutiérrez rustig houdt. "Net zoals tegen alle andere spelers die niet spelen moet je gewoon zeggen wat je ervan vindt en waarom", aldus de PSV-trainer op de persconferentie. "Dat is mijn uitleg. Wat ik tegen hem zeg? Geen sorry. Dan vertel ik hem gewoon wat ik ervan vind. Soms kan ik het ook niet uitleggen."

"Ze moeten teleurgesteld en gefrustreerd zijn. Dat had ik zelf ook. Het is een normale reactie van een speler. Dat verwacht ik ook van ze. Het is aan mij om uit te leggen wat ik ervan vind. Dat is het."

Poll

Moet Gutiérrez meer spelen?

(2116 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws