Advocaat ziet FC Utrecht gelijk spelen na dramatische start bij Excelsior

30-11-2018 21:55 Laatste update: 21:59
42

FC Utrecht heeft na een miraculeuze comeback alsnog een punt overgehouden aan het duel met Excelsior. Na een snelle 3-0 achterstand speelde de ploeg van trainer Dick Advocaat alsnog gelijk in Rotterdam: 3-3.

De wedstrijd op Woudestein was pas acht minuten oud, toen de thuisploeg al op 2-0 stond. Elias Omarsson nam de openingsgoal voor zijn rekening, nadat een hakbal van Ali Messaoud tegen de paal kwam en de rebound van Jerdy Schouten gekraakt werd. De IJslander reageerde het snelst en opende de score. Twee minuten later stond Ryan Koolwijk helemaal vrij in het strafschopgebied. Hij werd aangespeeld door Luigi Bruins en scoorde op zeer fraaie wijze.

FC Utrecht had een stuk minder geluk. Sander van de Streek trof na goed terugleggen van Sean Klaiber doelman Sonny Stevens, en Mark van der Maarel kopte uit een hoekschop net over. Oussama Tannane rekende daarnaast op een strafschop, nadat hij in een duel met Jeffry Fortes naar de grond ging. Scheidsrechter Richard Martens zag er niets in en kreeg bijval van de videoscheidsrechter. Dat leidde tot woede bij Advocaat, die dat duidelijk liet merken.

Excelsior kreeg in de eerste helft wél een penalty. Fortes werd gevloerd door Van der Maarel en Bruins rondde het buitenkansje af, waardoor Excelsior al na 26 minuten op een 3-0 voorsprong stond. Met de veelbesproken Nick Venema voor Van der Maarel besloot Advocaat na rust alles of niets te spelen, en dat sorteerde effect. Gyrano Kerk maakte op aangeven van Sean Klaiber de 3-1, waarna uitgerekend Venema er 3-2 van maakte door snel te reageren op een schot van Tannane.

Halverwege de tweede helft mocht Simon Gustafson vanaf de strafschopstip aanleggen, nadat Tannane naar de grond was gegaan. De Zweed faalde niet en voltooide de miraculeuze comeback van de Domstedelingen. Daarmee was het nog niet gedaan. Beide ploegen gingen op jacht naar drie punten. Mounir El Hamdaoui was dichtbij voor de thuisploeg, terwijl Klaiber kort voor tijd nog zijn tweede gele kaart kreeg bij Utrecht.