'Ik heb veel meer in m'n mars dan ik nu laat zien bij Ajax'

'Ik heb veel meer in m'n mars dan ik nu laat zien bij Ajax'

01-12-2018 13:39 Laatste update: 13:47
42

Donny van de Beek wordt gelinkt aan buitenlandse clubs, maar denkt niet aan een transfer omdat hij vindt dat hij nog niet is uitgeleerd in de Eredivisie. Dat laat de Ajacied weten bij Inside Ajax.

Van de Beek speelt al drie jaar in het eerste elftal van Ajax, maar kan nog steeds veel leren in de Nederlandse competitie, zegt hij. "Ik heb veel meer in m'n mars dan ik nu laat zien en denk dat als je er alles uithaalt je erover na kunt denken (over transfer, red.), maar nu kan ik nog genoeg laten zien."

Van de Beek merkt het niveauverschil tussen de Eredivisie en de Champions League. "In de Champions League had ik een aantal keren moeten scoren. Op dat moment begin je kramp te krijgen, dan ben je net iets minder scherp voor je gevoel. In de Eredivisie heb je wel die energie en kracht om voor de goal te komen en te scoren. Dat is het verschil dat je moet maken."

Van de Beek wordt in verband gebracht met AS Roma. "Er staat zoveel. Niet alleen over mij, maar ook over andere jongens. De helft van wat er staat is niet eens waar. Ik ben niet iemand die alles leest. Natuurlijk krijg je appjes, dat hou je wel. Ik kijk niet op alle sites en lees niet alle kranten."

Lees ook: 'Roma wil niet één, maar twee Ajacieden: Monchi heeft grote plannen in januari'