Sol weer goud waard voor Willem II: fluitconcerten in Alkmaar na nummer 11 en 12

Sol weer goud waard voor Willem II: fluitconcerten in Alkmaar na nummer 11 en 12

Gepubliceerd: zaterdag 1 december 2018 om 21:35za 01-12-2018 om 21:35

Laatste update: zaterdag 1 december 2018 om 21:47za 01-12-2018 om 21:47

De ene uitwedstrijd in Noord-Holland is de andere niet voor Willem II. De Tricolores hadden begin november totaal niets in te brengen tegen Ajax, maar bleven een maand later keurig overeind bij AZ en gingen met een knappe zege terug naar Tilburg.

Fran Sol was weer eens de gevierde man bij de Brabanders. Na drie minuten spelen kroop de Spanjaard voor Adam Maher en zette hij zijn schoen tegen een voorzet van Daniel Crowley. De bal stuiterde via de grond en de onderkant van de lat achter Marco Bizot: 0-1.

Na een half uur spelen leek Oussama Idrissi de stand gelijk te trekken: de AZ-aanvaller verschalkte doelman Timon Wellenreuther met een gevoelige boogbal, maar de bal kon nog voor de doellijn weggehaald worden. Het doelpunt viel zelfs aan de andere kant. Donis Avdijaj ontsnapte na een steekpass van Crowley aan de buitenspelval, kon alleen op Bizot af en legde de bal genereus breed op Sol: 0-2. De spits staat na zijn dubbelslag in het AFAS Stadion op twaalf competitiegoals en is nu samen met Luuk de Jong Eredivisie-topscorer.

AZ-trainer John van den Brom greep hard in tijdens de rust: Fredrik Midtsjo en Mats Seuntjens moesten plaatsmaken voor Dorin Rotariu en Jong AZ-topschutter Ferdy Druijf. Heel veel effect had het echter niet. De thuisploeg wist nauwelijks gevaar te stichten en Willem II hield de comfortabele voorsprong zonder noemenswaardige problemen vast. Na het laatste fluitsignaal van arbiter Allard Lindhout barstte het gefluit los in ALkmaar.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws