Sinkgraven verrast door nieuws Ten Hag: Ik had het niet verwacht

Sinkgraven verrast door nieuws Ten Hag: "Ik had het niet verwacht"

Gepubliceerd: zondag 2 december 2018 om 14:36zo 02-12-2018 om 14:36

Daley Sinkgraven maakte zondagmiddag na ruim een jaar blessureleed zijn rentree voor Ajax. Trainer Erik Ten Hag nam de linkspoot op in de wedstrijdselectie voor het duel met ADO Den Haag (5-1). In de tweede helft mocht Sinkgraven invallen.

Sinkgraven raakte vorig jaar april geblesseerd aan zijn knie in de Europa League-wedstrijd tegen Schalke 04. De middenvelder annex linksback herstelde, maar kreeg daarna een terugval, waarna hij zwaargeblesseerd raakte in het uitduel met NAC Breda (0-8). "Ik heb een paar tegenslagen gehad en ben blij dat ik vandaag wat minuutjes heb gemaakt", vertelt Sinkgraven aan FOX Sports.

"Het is gewoon revalideren. Je doet het met je fysio of helemaal alleen en dan ga je trainen. Stapje bij stapje kom je dichter bij het veld, mag je met de groep meedoen en nu sta ik hier. Je moet gewoon doorgaan, positief blijven en tegen jezelf zeggen dat het goed komt. Dan komt het ook goed."

Sinkgraven moet wachten op zijn kans in Ajax 1, want meespelen met Jong Ajax mag niet meer. "Dat is lastig. Voor Jong Ajax ben ik te oud en met het drukke programma dat we hebben kunnen we niet zomaar even een oefenwedstrijdje regelen. Dan moet het zo: invallen, minuten maken en kijken hoe het gaat. In de winterstop hoop ik een wedstrijd vanaf het begin te spelen."

Ten Hag liet Sinkgraven zaterdag weten dat hij bij de selectie zat. "Ik had het niet verwacht. Het was een mooi moment. Vaclav (Cerny, red.) en andere jongens feliciteerden me meteen. Ik wist niet dat ik speelminuten zou krijgen. Het hangt ook van de wedstrijd af. We stonden voor en het moment was daar.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws