Genee baalt van Derksen: 'Je kan dat niet voor hen bepalen, kan gewoon niet'

Genee baalt van Derksen: 'Je kan dat niet voor hen bepalen, kan gewoon niet'

Gepubliceerd: zondag 2 december 2018 om 14:58zo 02-12-2018 om 14:58

Wilfred Genee heeft het zaterdagnacht in Radio 1-show Onze Man in Deventer opgenomen voor zijn Veronica Inside-collega Johan Derksen. Hij wordt sinds vorige week beticht van homofobe uitspraken. Genee noemt de discussie 'makkelijk', maar is óók kritisch op uitlatingen van Derksen. 

Het valt Genee vooral op dat uitspraken van Derksen vaak uit de context worden gehaald. "Ik lees allerlei artikelen, waarin de volgorde hoe het gegaan is vaak niet klopt. Waar uitspraken aan elkaar worden gekoppeld, die niet bij elkaar horen. Alsof Johan gezegd zou hebben dat twee hysterische jongetjes een brief naar ons hebben geschreven."

Genee krijgt soms het idee dat Derksen tot zondebok wordt gemaakt. "Het is heel makkelijk met een oude witte man. Het gaat natuurlijk ook om het mislukte integratieprobleem. Niet helemaal mislukt, maar die functioneert niet altijd optimaal. Als het uit die hoek zou komen, de homohaat, dan wordt het veel lastiger om daar meteen mee aan het werk te gaan voor zo'n minister. Om daar een standpunt in te nemen. Ik denk dat het haar wel goed uitkwam."

Balen
De presentator heeft wel degelijk bedenkingen bij uitspraken van Derksen en de manier waarop hij deze verpakt. "Johan is eigenlijk een groot kind. Als hij tegengesproken wordt, dan wordt hij nog wat feller en scherper. Dan wordt het allemaal nog meer aangezet. Ik vind het jammer dat hij op zo’n moment dat taalgebruik nodig heeft om het verhaal neer te zetten."

"Ik heb tegen Johan gezegd: je kan niet voor anderen bepalen dat het huilverhalen zijn. Dat kan gewoon niet. Als mensen leed hebben, dan ervaren zij dat ook zo. Dan is het niet aan jou om daar een waardeoordeel aan te plakken."

Lees ook: Derksen slaat terug naar 'bijdehandjes': "In de slachtofferrol en een huilverhaal"

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws