Update: 'Feyenoord minimaal twee wedstrijden zonder geblesseerde Jörgensen'

Update: 'Feyenoord minimaal twee wedstrijden zonder geblesseerde Jörgensen'

Gepubliceerd: dinsdag 4 december 2018 om 10:56di 04-12-2018 om 10:56

Feyenoord is gehavend uit de gewonnen topper tegen PSV gekomen, meldt De Telegraaf maandagochtend. Nicolai Jörgensen moest zich kort voor rust laten vervangen, terwijl ook Jordy Clasie het einde van de wedstrijd niet haalde.

De aanvoerder werd na ruim een uur spelen afgelost door Yassin Ayoub. Volgens trainer Giovanni van Bronckhorst was de controleur misselijk. "Hij had een schoen tegen zijn hoofd gekregen in de eerste helft en werd later in de wedstrijd misselijk en duizelig", liet hij na de wedstrijd weten.

Jörgensen greep vlak voor rust naar zijn hamstring en moest noodgedwongen plaatsmaken voor Dylan Vente. Van Bronckhorst tast in het duister over de schade bij zijn Deense spits. "Bij Nico voelde het niet goed. We gaan kijken hoe het is." Volgens De Telegraaf vreest Feyenoord voor een absentie van meerdere weken, maar de kans is aanwezig dat Jörgensen alsnog voor de winterstop in actie kan komen.

In de slotfase van de wedstrijd waren er bovendien meerdere Feyenoorders die krampaanvallen kregen, maar dat kwam voor Van Bronckhorst niet als een verrassing. "De intensiteit waarmee we speelden was heel hoog. Dat wilden we ook", aldus de trainer. "We wilden PSV bestrijden met heel veel energie, heel veel sprints en duelkracht. Dan weet je dat je in de tweede fase van de wedstrijd kracht verliest."

Update 04/12 10.56: Het Algemeen Dagblad schrijft dinsdag dat Jörgensen sowieso de aanstaande twee duels van Feyenoord aan zich voorbij moeten laten gaan. De Deense spits kampt met een hamstringblessure en lijkt niet inzetbaar tegen VVV-Venlo (donderdag) en FC Emmen (zondag). Mogelijk is hij zelfs langer uit de roulatie. Feyenoord heeft via de officiële kanalen nog geen update gegeven over de blessure van Jörgensen. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws