Ten Hag laat zich uit over spitspositie: 'Er zijn een aantal afwegingen'

Ten Hag laat zich uit over spitspositie: 'Er zijn een aantal afwegingen'

Gepubliceerd: maandag 3 december 2018 om 21:35ma 03-12-2018 om 21:35

Laatste update: maandag 3 december 2018 om 21:37ma 03-12-2018 om 21:37

Ajax begon zondag met Klaas-Jan Huntelaar in de basis aan de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag. Wie er de komende wedstrijden bij de Amsterdammers in de punt van de aanval staat, bekijkt trainer Erik ten Hag per wedstrijd.

Ten Hag baseert zich op meerdere factoren als hij een keuze maakt tussen Huntelaar en Kasper Dolberg. "Dat kan op conditie zijn, dat kan op vorm zijn, dat kan bij de tegenstander liggen. Er kunnen een aantal afwegingen zijn", legt Ten Hag uit voor de camera van Ajax TV. "Het kan ook bij je eigen team liggen: welke combinaties functioneren het beste?"

De oefenmeester ging verder in op het feit dat verdediger Nicolas Tagliafico en Matthijs de Ligt tegen ADO ook veelvuldig voorin te vinden waren. "Ik denk dat het zegt dat we met iedereen aanvallen en met iedereen verdedigen. (...) Zo moet het ook zijn."

"Posities zijn uitwisselbaar", legt Ten Hag uit. "Als je de posities overneemt moet je de taken ook overnemen. Zo moet het in een goed functionerend team werken. Dat gaat steeds vanzelfsprekender."

Poll

Wie moet in de spits bij Ajax: Dolberg of Huntelaar?

(10425 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws