Berusting na eerste nederlaag: 'Duidelijk dat PSV en Ajax er bovenuit steken'

Berusting na eerste nederlaag: 'Duidelijk dat PSV en Ajax er bovenuit steken'

Gepubliceerd: dinsdag 4 december 2018 om 07:41di 04-12-2018 om 07:41

Berry van Aerle tilt niet al te zwaar aan de nederlaag van PSV bij Feyenoord. Het clubicoon verwacht niet dat trainer Mark van Bommel plots gaat snijden in zijn opstelling, hoewel invallers Donyell Malen en Erick Gutiérrez een goede indruk maakten.

"Mark is door de wol geverfd. Ik denk niet dat er gekke dingen gaan gebeuren. Zo is Van Bommel niet. Er is nu niet ineens sprake van paniek bij PSV. Sterker nog, dat heb ik in die veertien jaar als voetballer nooit meegemaakt in Eindhoven", stelt Van Aerle in De Telegraaf. "Dit is een gretige, goede ploeg. Je wint niet voor niets dertien keer op rij. Feyenoord-uit is een wedstrijd die je een keer kan verliezen."

Van Aerle bleef in het topjaar 1987/'88 liefst zeventien duels ongeslagen met PSV, voordat het misging. "Ook voor het huidige PSV is dit een leerschool, met ook een zware Champions League-reeks in de benen. Al mag dat eigenlijk geen excuus zijn. Maar ja, Feyenoord-uit is altijd lastig. Alleen de instelling in de eerste helft is verwijtbaar. Je kan niet op vijftig, zestig of tachtig procent naar De Kuip."

Van Aerle maakt zich desondanks geen enkele zorgen. "Het is wel duidelijk dat PSV en Ajax er bovenuit steken. Verliezen hoort bij voetbal. Of het nu na dertien, zeventien of twintig wedstrijden gebeurt. Als PSV nu bij een kleine club had verloren, was het veel erger geweest. Zo wil je een succesreeks namelijk zeker niet eindigen."

Lees meer over: Eredivisie PSV

Poll

Moet Van Bommel een paar wijzigingen doorvoeren?

(960 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws