Huntelaar 'heel anders dan zes jaar geleden': 'Toen schuurde het met Van Persie'

Huntelaar 'heel anders dan zes jaar geleden': 'Toen schuurde het met Van Persie'

Gepubliceerd: dinsdag 4 december 2018 om 18:21di 04-12-2018 om 18:21

Simon Zwartkruis stelt dat Erik ten Hag zijn handen mag dichtknijpen met Kasper Dolberg en Klaas-Jan Huntelaar. Welke keuze de Ajax-trainer ook maakt voorin, hij lijkt niet te hoeven vrezen voor een muitende spits.

"Huntelaar krijg je niet heel snel gek", zo vertelt Voetbal International-verslaggever Zwartkruis bij FC Afkicken. De routinier kreeg tegen ADO Den Haag de voorkeur, maar slaagde er niet in om een van de vele mogelijkheden te verzilveren. "Hij baalt van gemiste kansen, maar schakelt ook snel weer om. Dat is het voordeel van routine en weten wat je zelf kan."

"Het is niet de eerste keer dat hij kansen mist. Hij is bovenal blij met iedere minuut die hij speelt en is in Europa wel behoorlijk belangrijk geweest", vervolgt Zwartkruis, die stelt dat Huntelaar het accepteert als hij tweede spits is, achter de Deen. "Hij is een heel andere jongen dan zes jaar geleden. We kunnen ons allemaal nog wel het EK 2012 herinneren. Toen was hij een mean motherfucker. Dat ging schuren met Van Persie."

Zwartkruis looft ook Dolberg, die niet van de wijs lijkt te brengen. "Hij heeft een heel realistisch zelfbeeld. Het is een voetballer met een spiegel thuis, en daar heb je er niet veel van. Hij gaf al vrij snel aan dat hij voorlopig nog niet klaar is in Nederland en bij Ajax. Hij kan het wel begrijpen als hij in een mindere periode ernaast wordt gezet."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wie moet in de spits bij Ajax: Dolberg of Huntelaar?

(10430 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws