'Ik besefte toen niet dat je binnen één seizoen al weg kan zijn bij Ajax'

'Ik besefte toen niet dat je binnen één seizoen al weg kan zijn bij Ajax'

05-12-2018 09:03 Laatste update: 09:31
32

Vurnon Anita besefte als jonkie van Ajax niet 'dat het binnen één jaar afgelopen kan zijn' bij de Amsterdamse grootmacht. Anita, dit seizoen op huurbasis actief voor Willem II, vertelt dat voor de camera van FunX. 

Al op zestienjarige leeftijd maakte Anita zijn debuut in Ajax 1. Het was voor hem een droom die uitkwam. Jarenlang knokte hij in de jeugdopleiding voor een debuut op het hoogste niveau. "Ik besefte niet dat je binnen één seizoen al weg kan zijn als het niet goed gaat bij Ajax. Nu ik het eerste heb gehaald en in de Premier League heb gespeeld, besef ik dat het ook zomaar over kon zijn", blikt de routinier terug. 

"Mijn droom was om het eerste van Ajax te halen en dat is op heel jonge leeftijd gebeurd. Ik heb er keihard voor gewerkt om het waar te maken. Je moet de beste blijven uit het team met leeftijdsgenoten."

Dat hij in Amsterdam niet altijd speelde en soms op de bank zat, was aanvankelijk lastig voor Anita. "Dat is frustrerend. Het is een klein tikkie, maar het gaf mij ook de kracht om harder te werken."

Via Newcastle United belandde Anita in 2017 bij Leeds United. Die club verhuurt hem dit seizoen aan Willem II.