'UEFA doet Kuipers verzoek: aanwezigheid bij EK 2020 toch mogelijk'

'UEFA doet Kuipers verzoek: aanwezigheid bij EK 2020 toch mogelijk'

Gepubliceerd: donderdag 6 december 2018 om 14:58do 06-12-2018 om 14:58

Laatste update: donderdag 6 december 2018 om 16:47do 06-12-2018 om 16:47

Scheidsrechter Björn Kuipers is mogelijk toch actief op het EK van 2020. Eerder leek het WK van 2018 het laatste toernooi van de Oldenzaler, maar de deur staat inmiddels weer op een kier.

"Toen Björn laatst bij de UEFA was, is hem gevraagd of hij beschikbaar wil blijven tot en met het EK 2020", vertelt assistent-scheidsrechter Erwin Zeinstra in gesprek met Omroep Friesland. "En daar heeft Björn positief op gereageerd. Mits hij fit blijft en hij de motivatie dan nog heeft, is hij beschikbaar voor het eindtoernooi."

Eerder leek de aanwezigheid van Kuipers uitgesloten, omdat hij de door de UEFA gehanteerde leeftijdsgrens van 45 jaar dan is gepasseerd. Volgens Zeinstra heeft de Europese voetbalbond die grens echter aangepast. Helemaal als een verrassing komt dat voor hem niet. "Björn is topfit en hoort bij de meest fitte scheidsrechters die in Europese competities actief zijn. Ik ben hier wel blij mee, want ik wil er nog wel een toernooi aan vast plakken", aldus de vaste assistent van team-Kuipers.

Het is voor Kuipers wel een belangrijke voorwaarde dat Danny Makkelie ook actief is op het EK. "Als Björn erbij is, dan wil hij dat Danny ook fluit", aldus Zeinstra. Waar op het WK 2018 de finale het grote einddoel was, is dat nu anders. "Eigenlijk is dit een toetje. We moeten de finale niet als doel zien, het zou een bonus zijn als we er bij kunnen zijn."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws