Ajax-duo aan de haal met Eredivisie-prijzen: speler én talent van de maand

Ajax-duo aan de haal met Eredivisie-prijzen: speler én talent van de maand

Gepubliceerd: donderdag 6 december 2018 om 15:46do 06-12-2018 om 15:46

Laatste update: donderdag 6 december 2018 om 16:07do 06-12-2018 om 16:07

Nicolás Tagliafico is door de Eredivisie CV uitgeroepen tot Speler van de Maand november in de Eredivisie. De Argentijnse linksback haalde op basis van statistieken de hoogste score. Noussair Mazraoui is verkozen tot Talent van de Maand.

Tagliafico liet in november vooral in aanvallend opzicht veel zien. Hij was een constante dreiging met zijn voorzetten en aanvallende loopacties en stond volgens de Eredivisie CV ook verdedigend zijn mannetje. Hij creëerde elf kansen, leverde zeven succesvolle voorzetten af en kwam tot 22 balcontacten in het vijandelijke strafschopgebied. In de vier wedstrijden in november gaf hij drie assists en maakte hij één doelpunt.

Ook Mazraoui was belangrijk voor Ajax, voornamelijk op de helft van de tegenstander. Hij zette veertien keer een dribbel in op de helft van de tegenstander (waarvan elf succesvolle dribbels) en won ook meer dan de helft van zijn persoonlijke duels met een directe tegenstander.

Eerder dit seizoen werd de titel Speler van de Maand al uitgereikt aan onder andere Hirving Lozano en Robin van Persie. Angeliño en Neres wisten dit seizoen al eens Talent van de Maand te worden.

Poll

Verdienen Tagliafico en Mazraoui de verkiezing tot Speler en Talent van de Maand november?

(721 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws