'FC Twente omzeilt extra makelaarskosten na invoering nieuwe belastingregel'

'FC Twente omzeilt extra makelaarskosten na invoering nieuwe belastingregel'

Gepubliceerd: vrijdag 7 december 2018 om 06:52vr 07-12-2018 om 06:52

Laatste update: vrijdag 7 december 2018 om 09:12vr 07-12-2018 om 09:12

Een nieuwe belastingmaatregel heeft nadelig uitgepakt voor de Nederlandse profclubs, meldt Voetbal International. Volgens de Belastingdienst gelden de commissies voor voetbalmakelaars als 'loon in natura' voor spelers: clubs moeten hiervoor dan ook extra loonbelasting betalen.

De maatregel is met terugwerkende kracht ingevoerd vanaf 1 januari 2017. Serge Rossmeisl, directeur van werkgeversorganisatie FBO, meent dat clubs veertig à zeventig procent meer kwijt zijn aan makelaarscommissies. "Het gaat dus om miljoenen euro", laat Rossmeisl weten aan VI. Ajax, Feyenoord en PSV zijn verantwoordelijk voor het grootste gedeelte van dit bedrag.

FC Twente is echter de enige Nederlandse club die weigert om de extra belastingen te betalen. De Tukkers hebben echter een creatieve oplossing bedacht om de extra kosten te dekken: de commissie voor een zaakwaarnemer wordt van het salaris van zijn of haar speler afgetrokken. Volgens VI hebben er meerdere oud-werknemers geprotesteerd tegen deze handelswijze. Onder meer René Hake en Danny Holla (nu trainer van SC Cambuur en middenvelder van FC Den Bosch, red.) menen nog geld tegoed te hebben en hebben de zaak aanhangig gemaakt bij de KNVB.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws