Zorgen bij Heerenveen voor 'Willem II': 'Afwegen of we het aandurven'

Zorgen bij Heerenveen voor 'Willem II': 'Afwegen of we het aandurven'

Gepubliceerd: vrijdag 7 december 2018 om 14:05vr 07-12-2018 om 14:05

SC Heerenveen-trainer Jan Olde Riekerink kampt met de nodige kopzorgen in aanloop naar het competitieduel met Willem II. Diverse vaste waarden dreigen het treffen in Tilburg te moeten missen.

Onder meer het meespelen van Arber Zeneli is onzeker, meldt Voetbal International. De Kosovaarse linksbuiten is ziek. Morten Thorsby en Stijn Schaars zijn geblesseerd en zijn sowieso niet van de partij. Ook het meespelen van Sam Lammers is nog onzeker. De spits ontbrak vorige week tegen Fortuna Sittard (3-1) al vanwege een bovenbeenblessure.

"Volgende week is hij zeker fit, dus we moeten afwegen of we het aandurven", zegt Olde Riekerink over de huurling van PSV. "Sam wil zelf wel heel graag." De oefenmeester ziet Doke Schmidt wel terugkeren in de selectie, maar de verdediger is nog niet klaar voor een basisplaats. Dave Bulthuis kan na het uitzitten van een schorsing wel weer spelen.

Wie belast wordt met het uitschakelen van Fran Sol laat Olde Riekerink nog in het midden. Kik Pierie maakte als vervanger van Bulthuis een goede indruk centraal achterin. "Kik heeft specifieke kwaliteiten, maar je hebt soms ook duelkracht nodig", doelt de trainer op Bulthuis. "We baseren onze keuze op wat we nodig hebben."

Olde Riekerink waarschuwt zijn spelers voor Sol, die met twaalf doelpunten mede-topscorer van de Eredivisie is. "Die moet je ook volgen als je hem even niet ziet."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wat wordt Willem II - Heerenveen?

(807 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws