'Gebruik maken van de ruimtes die Ajax met manier van spelen gaat weggeven'

'Gebruik maken van de ruimtes die Ajax met manier van spelen gaat weggeven'

Gepubliceerd: vrijdag 7 december 2018 om 15:14vr 07-12-2018 om 15:14

Laatste update: vrijdag 7 december 2018 om 15:19vr 07-12-2018 om 15:19

PEC Zwolle heeft een forse tegenvaller te verwerken gekregen in aanloop naar het thuisduel met Ajax van zaterdag. Gustavo Hamer komt dit kalenderjaar niet meer in actie. De middenvelder viel maandag in een duel van de beloften uit met een wond aan zijn knie.

"De blessure liep Gustavo op in zijn periode bij FC Dordrecht", zegt trainer John van 't Schip tegen De Stentor. "De wond is nu weer opengehaald. Tot de winterstop komt hij niet meer in actie. Vervelend, want Gustavo was goed bezig." Ook Vito van Crooij komt zaterdag niet in actie tegen Ajax. De aanvaller is geschorst nadat hij vorig weekend zijn vijfde gele kaart van het seizoen pakte.

Van Crooij wordt vervangen door Zian Flemming, die hersteld is van zijn hielkwetsuur en zijn oude club treft. "Het is fijn dat Zian vorige week al minuten heeft gemaakt. Dat was ook de planning", stelt Van 't Schip, die voorin behalve Flemming niet veel smaken heeft. Gianluca Scamacca kampt met een knieblessure en Stanley Elbers is pas net weer fit en 'geen optie om te starten'.

Achterin is routinier Bram van Polen weer beschikbaar. Van 't Schip wil niet loslaten of de verdediger meteen in de basis begint. "Iedereen die beschikbaar is, kan starten." De coach kan in het hart van de defensie ook voor Sepp van den Berg en Thomas Lam kiezen.

Van 't Schip hoopt op een stunt tegen Ajax. "De top-twee van de Eredivisie is te sterk voor de rest, dat bewijzen de uitslagen wel. Maar je hebt altijd wedstrijden waarbij dingen anders kunnen gaan. We geloven erin dat we er een wedstrijd van kunnen maken. We willen goed gebruik maken van de ruimtes die Ajax met hun manier van spelen gaat weggeven."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wat wordt PEC - Ajax?

(1524 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws