LIVE-discussie: Van Bommel slachtoffert Pereiro; ook Schwaab ontbreekt

LIVE-discussie: Van Bommel slachtoffert Pereiro; ook Schwaab ontbreekt

07-12-2018 19:36 Laatste update: 20:38
55

PSV-trainer Mark van Bommel heeft twee wijzigingen doorgevoerd in zijn opstelling na de nederlaag bij Feyenoord vorige week (2-1). Gastón Pereiro is naar de bank verwezen voor het duel met Excelsior. Voor hem in de plaats speelt Erick Gutiérrez.

Op de 'Mexicaanse avond' maakt de 23-jarige Mexicaanse middenvelder zijn basisdebuut voor PSV. Hij krijgt de voorkeur boven Pereiro, die in De Kuip door het ijs zakte. Ook Trent Sainsbury verschijnt aan de aftrap tegen de Kralingers. De Australiër vervangt Daniel Schwaab, die niet tot de selectie behoort. De Duitser ontbreekt wegens privé-omstandigheden. Van Bommel voert verder geen wijzigingen door in zijn vaste formatie. 

Excelsior moet het stellen zonder Jerdy Schouten, die vorige week tegen FC Utrecht (3-3) geblesseerd uitviel. Trainer Adrie Poldervaart heeft daardoor een basisplaats ingeruimd voor Mounir El Hamdaoui. Dat betekent dat Luigi Bruins een linie terug zakt. Ook in de defensie zijn enkele wijzigingen: Lorenzo Burnet en Thomas Oude Kotte nemen op de bank plaats. Robin van der Meer en Jurgen Mattheij zijn hun vervangers.

De opstellingen

PSV: Zoet; Dumfries, Sainsbury, Viergever, Angeliño; Rosario, Gutiérrez, Hendrix; Bergwijn, De Jong, Lozano

Excelsior: Stevens; Fortes, Matthys, Mattheij, Van der Meer; Koolwijk, Bruins, Messaoud; Mahmudov, Omarsson, El Hamdaoui