Update: Ook volledige raad van commissarissen neemt afscheid in Heerenveen

Update: Ook volledige raad van commissarissen neemt afscheid in Heerenveen

Gepubliceerd: maandag 10 december 2018 om 11:33ma 10-12-2018 om 11:33

Laatste update: maandag 10 december 2018 om 13:48ma 10-12-2018 om 13:48

Algemeen directeur Luuc Eisenga vertrekt binnenkort bij sc Heerenveen. Dat meldt de Leeuwarder Courant. Eisenga is sinds 1 februari 2016 in dienst van Heerenveen.

Het is niet duidelijk wanneer Eisenga precies vertrekt bij Heerenveen. Maandag komt de club met een persverklaring. Volgens de Leeuwarder Courant heeft het vertrek van Eisenga te maken met de sponsors, vrijwilligers en supporters, die ontevreden zijn over de 'visie, daadkracht en warmte' bij de directeur, zo beschrijft de krant.

Opvallend genoeg sprak de raad van commissarissen twee weken geleden nog het vertrouwen in Eisenga uit. Nu willen de raad en het stichtingsbestuur dat hij door de voordeur afzwaait, 'om te voorkomen dat de club voor de zoveelste keer in relatief korte tijd in een bestuurscrisis wordt gestort.'

Eisenga stapte in op een moment dat Heerenveen wankelde en leek de rust binnen de club terug te brengen, maar het afgelopen jaar werd hij steeds vaker bekritiseerd. Commercieel directeur Henk Bloemers vertrok na een incident met Eisenga, terwijl hij er binnen Heerenveen goed opstond. Eerder dit jaar stonden Eisenga en enkele stewards lijnrecht tegenover elkaar. Daardoor stond het duel tussen Heerenveen en Feyenoord op losse schroeven.

Dat Eisenga verwikkeld was in incidenten is niet de enige reden waarom hij vertrekt. De club gaat zwarte jaarcijfers presenteren, maar lijdt aan de andere kant een fors operationeel verlies, terwijl de commerciële inkomsten teruglopen en de tribunes van het stadion steeds leger worden. 'Kortom: de club is op meerdere gebieden in verval. Eisenga is daar, als enige statutair directeur, verantwoordelijk voor', schrijft LC.

Update 8/12, 9.47 uur: Heerenveen en Eisenga zijn rond over de afwikkeling van het contract, meldt Voetbal International. De Friezen treden op korte termijn naar buiten over de nabije toekomst. Commercieel directeur Hylke van der Veen is kandidaat om Eisenga – al dan niet tijdelijk – op te volgen, weet het weekblad.

Update 10/12, 8.38 uur: Het is officieel: Luuc Eisenga treedt per 1 maart terug als algemeen directeur van sc Heerenveen. "Ik heb besloten om de zaken hier goed af te sluiten en daarna op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging", verklaart Eisenga, die zijn vertrek nader zal toelichten op een persconferentie die om 11.00 uur begint.

Update 11.33 uur: Naast Eisenga vertrekt ook de volledige raad van commissarissen uit het Abe Lenstra Stadion. Dat is maandagochtend bekend geworden op een persconferentie. Het stichtingsbestuur heeft het vertrouwen in de rvc opgezegd. "We maskeren niet dat het onrustig is", aldus rvc-voorzitter Jorritsma, geciteerd door het Algemeen Dagblad. "We hebben twee jaar een prima werkverhouding en persoonlijke relatie gehad met het stichtingsbestuur. Maar als het vertrouwen wordt opgezegd, dan kunnen we niet herbenoemd worden." Volgende week vindt er in Heerenveen een algemene ledenvergadering plaats. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws