'Van Polen zei nog: jezus, vijftien, toen zat ik nog bier te zuipen in de kantine'

'Van Polen zei nog: jezus, vijftien, toen zat ik nog bier te zuipen in de kantine'

Gepubliceerd: zaterdag 8 december 2018 om 15:54za 08-12-2018 om 15:54

Sepp van den Berg moet zijn zeventiende verjaardag nog vieren, maar heeft al veertien Eredivisie-wedstrijden namens PEC Zwolle in de benen. De piepjonge centrale verdediger werkt onverstoorbaar aan zijn doorbraak in het betaald voetbal, merkt oud-ploeggenoot Dirk Marcellis.

Toen Van den Berg als vijftienjarige voor het eerst meetrainde met de selectie, werd hij onder zijn hoede genomen door de routiniers van PEC. "Een jongen van vijftien zou meetrainen in Wijthmen. Of Bram van Polen en ik ons over hem konden ontfermen?", vertelt Marcellis, die dit seizoen zijn carrière moest beëindigen, aan de Stentor. "Ik weet nog dat Bram zei: jezus man, vijftien jaar, toen was ik op donderdagavond in de kantine van VVOG bier aan het zuipen."

Marcellis zag hoe zijn jonge teamgenoot aanvankelijk het slachtoffer werd van de typische voetbalhumor. "Je bent zo jong en hebt rood haar, dan weet je het wel in het voetbal. Saymak en Mokhtar grapten dan: Ed Sheeran traint ook weer mee." Van den Berg lachte er echter om en bewees zich al snel als betrouwbare centrale verdediger. In de jeugd was hij nochtans rechtsbuiten. "Ja? Meen je niet", aldus Marcellis. "Ik zou 'm daar nooit meer opstellen. Ik vind hem als verdediger nu al betrouwbaar en constant. Hij speelt niet voor niets al zoveel."

Lees ook: Van Polen adviseert talent: 'Kijk naar Perr Schuurs, die speelt ook niks'

Poll

Is Van den Berg een toekomstige Oranje-international?

(1413 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws