De Jong: 'Volgende week spelen we tegen elf El Khayati's'

De Jong: 'Volgende week spelen we tegen elf El Khayati's'

Gepubliceerd: zaterdag 8 december 2018 om 20:53za 08-12-2018 om 20:53

De Graafschap kent zijn positie in de Eredivisie. Trainer Henk de Jong ziet zijn ploeg amper punten pakken, maar blijft strijdbaar. Plezier is het toverwoord, zegt De Jong voor de wedstrijd tussen ADO Den Haag en De Graafschap.

"Wij wonnen van negen man van Feyenoord en een week later pakten we weer drie punten tegen negen man. Het is steeds tegen minder man, maar het was wel terecht", zegt De Jong tegen FOX Sports. "Feyenoord was een bonus. Als je vaak verliest, wordt het ook moeizamer. Ik merk op de trainingen dat we graag willen winnen, maar niet in het verkeerde, negatieve en vervelend doen."

De Graafschap heeft zaterdagavond de taak om ADO-uitblinker Abdennasser El Khayati af te stoppen. "ADO is meer dan hij. Natuurlijk hebben we daar iets op losgelaten, maar hij wijkt ook uit naar de zijkanten. Dan moet je helemaal mee, waardoor je uit balans loopt."

"Natuurlijk is hij hartstikke belangrijk hier, maar volgende week moeten we uit naar Ajax. Die hebben elf El Khayati's. Dan moet ik ook weer alles aanpassen. Laten we alsjeblieft gewoon doen en lekker aan het voetballen komen. Daar plukken we straks de vruchten van."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws