Controversiële VAR-beslissing meest besproken tijdens remise VVV-Groningen

Controversiële VAR-beslissing meest besproken tijdens remise VVV-Groningen

Gepubliceerd: zondag 9 december 2018 om 16:26zo 09-12-2018 om 16:26

Laatste update: zondag 9 december 2018 om 16:41zo 09-12-2018 om 16:41

VVV-Venlo en FC Groningen hebben in een weinig vermakelijk duel de punten gedeeld: 0-0. Vooral een controversiële beslissing van scheidsrechter Serdar Gözübüyük was na afloop veelbesproken.

Vijf minuten voor rust hield Gözübüyük Jerold Promes de rode kaart voor na een harde tackle op kniehoogte, waarvan Ritsu Doan het slachtoffer was. De VVV'er zocht de zijlijn op, maar mocht enkele minuten later toch terugkeren. Op aanraden van videoarbiter Siemen Mulder keek Gözübüyük de beelden terug en draaide hij zijn besluit terug. Promes kreeg vervolgens een gele prent voorgehouden.

Dat was voor VVV een meevaller. De Limburgers drongen in de tweede helft het meest aan, maar Sergio Padt hield zijn doel schoon. Met enkele knappe reddingen was de doelman de reddende engel voor Groningen, dat door de remise naar de veertiende plek stijgt en de degradatieplaatsen achter zich laat. De 'Trots van het Noorden' heeft veertien punten uit vijftien speelronden.

VVV wacht nu al vier wedstrijden op een overwinning. De Venlonaren hebben twintig punten uit vijftien duels en blijven daarmee negende.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws