'Vliegende' Promes trekt zich niets aan van kritiek De Wolf: Vind dit geen rood

'Vliegende' Promes trekt zich niets aan van kritiek De Wolf: "Vind dit geen rood"

Gepubliceerd: zondag 9 december 2018 om 17:29zo 09-12-2018 om 17:29

Jerold Promes was dé grote hoofdrolspeler tijdens de 0-0 tussen VVV-Venlo en FC Groningen van zondagmiddag. De VVV-verdediger zette een vliegende tackle in op Ritsu Doan en leek rood te krijgen, maar mocht na interventie van de videoarbitrage alsnog op het veld blijven staan.

Een terechte beslissing, vindt Promes. De aanvoerder van de Venlonaren is zich van geen kwaad bewust. "Voor mijn gevoel raak ik hem niet echt, hij loopt een beetje tegen mijn knieholte aan", reageert Promes direct na afloop van de wedstrijd tegenover FOX Sports. "Het is nooit mijn bedoeling geweest om hem te raken, maar ik was te laat. Dat is duidelijk. In eerste instantie vond ik het ook geen rood, maar het had niet zo veel zin om te protesteren."

Interviewster Hélène Hendriks en analist John de Wolf geven Promes de gelegenheid om de beelden nog eens te bekijken, maar de verdediger blijft bij zijn standpunt. "Ik vind dit geen rood. Ik ben te laat, maar ik vind dit geen rood." De Wolf wijst hem echter terecht. "Ik zei op de tribune al meteen: dit is rood. Als je nu over de grond glijdt, oké. Maar je been zat ter hoogte van zijn dijbeen." Het laatste woord is voor Promes. "Daar ben ik het niet mee eens."

Poll

Had Promes een rode kaart verdiend?

(1056 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws