VAR grijpt hoofdrol in Breda: NAC profiteert maximaal van hopeloze panenka Foor

09-12-2018 18:36 Laatste update: 18:41
61

Eredivisie-hekkensluiter NAC Breda heeft zondagmiddag maximaal geprofiteerd van een offday van Vitesse. De Bredanaars boekten een late 2-1 overwinning op de Arnhemse tegenstander en staat nu in punten gelijk met De Graafschap.

Vitesse speelde voor rust hopeloos en de beste kansen waren voor NAC: Mikhail Rosheuvel had het vizier echter niet op scherp staan. In de blessuretijd van de eerste helft ontbrandde het duel volledig. Arno Verschueren maakte op de rand van het strafschopgebied een overtreding op Alexander Büttner, arbiter Lindhout gaf aanvankelijk een vrije trap, maar legde de bal op aanraden van de VAR op de stip.

Navarone Foor pakte het cadeautje echter niet uit: integendeel zelfs, zijn panenka ging meters over. Nog voor rust lag de bal er zelfs aan de andere kant in. Een vrije trap van NAC bleef hangen in het strafschopgebied en Mitchell te Vrede kogelde binnen. De arbitrage zag er buitenspel in, maar werd gecorrigeerd door de VAR: 1-0.

Na rust bleef NAC, gedragen door de fanatiek meelevende supporters, de bovenliggende partij. Een kwartier voor tijd kwam Vitesse echter vanuit het niets op gelijke hoogte: Vyacheslav Karavaev slingerde de bal voor en Bryan Linssen kopte de 1-1 binnen. Foor miste direct een kans op de 1-2, door goed keeperswerk van Benjamin van Leer. NAC had met de krachten gesmeten en leek op apegapen te liggen, maar sleepte de wedstrijd op karakter toch binnen. Verschueren omspeelde doelman Eduardo en maakte zijn fout van voor rust goed.

Vitesse kon geen vuist meer maken in de slotfase. Alleen Matus Bero onderscheidde zich nog: de Slowaak maakte een onnodige overtreding en kreeg zijn tweede gele kaart. NAC boekte zijn derde zege van het seizoen, waardoor de degradatiestrijd weer helemaal open ligt.