Ten Hag ontkent bij Ajax: 'Hij zit in de emotie en kan dat nog niet weten'

Ten Hag ontkent bij Ajax: 'Hij zit in de emotie en kan dat nog niet weten'

Gepubliceerd: maandag 10 december 2018 om 06:55ma 10-12-2018 om 06:55

Laatste update: maandag 10 december 2018 om 08:00ma 10-12-2018 om 08:00

De medische staf van Ajax draait overuren in de aanloop naar de Champions League-kraker tegen Bayern München. André Onana en Donny van de Beek raakten geblesseerd op het kunstgras van PEC Zwolle, tot afgrijzen van Erik ten Hag.

De Ajax-trainer is een groot voorstander van het afschaffen van kunstgras. "Ja, dat heb ik al zo vaak gezegd", aldus Ten Hag, die een verband ziet tussen kunstgras en blessures, in De Telegraaf. "Mijn mening heeft niet alleen met blessures te maken, maar je creëert ook een ander type voetbal. Nergens in een vooraanstaande competitie in Europa wordt op kunstgras gespeeld. Dat is de hoofdreden waarom ik tegen ben."

Na de zege op PEC Zwolle (1-4) zei Onana dat woensdag spelen onmogelijk is. Ten Hag ontkent dat. "André zit in de emotie en kan dat nog niet weten. We zullen even moeten afwachten", aldus de Ajax-trainer, die eerder op Van de Beek lijkt te kunnen rekenen.

Aanvoerder Matthijs de Ligt deelt de mening van Ten Hag over kunstgras. "Kunstgras is eerlijk gezegd niet mijn favoriete ondergrond en dat geldt voor meer spelers. Het zou een oorzaak van deze blessures kunnen zijn. Al hadden die ook op gewoon gras kunnen gebeuren. Maar ik denk dat het niet toevallig is dat Donny en André ze hier oplopen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Stelling: kunstgras moet zo snel mogelijk afgeschaft worden

(14580 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws