Gelukje voor De Ligt: Hier speelt het een rol dat het De Ligt en Ajax is

Gelukje voor De Ligt: "Hier speelt het een rol dat het De Ligt en Ajax is"

Gepubliceerd: maandag 10 december 2018 om 07:59ma 10-12-2018 om 07:59

Matthijs de Ligt had een rode kaart moeten krijgen in de eerste helft van PEC Zwolle - Ajax (1-4). Dat stellen Pierre van Hooijdonk en Arno Vermeulen bij Studio Voetbal.

De Ligt haalde de doorgebroken PEC-back Kingsley Ehizibue onderuit. Vermeulen denkt dat topclub Ajax in dit geval ontzien werd door de arbitrage: "Als Jurgen Mattheij van Excelsior dit overkomt, is het een rode kaart. Hier speelt het een rol dat het De Ligt en Ajax is", aldus de commentator bij Studio Voetbal.

"Dat kun je constateren, maar daar wil ik niet helemaal aan. Dat vind ik iets te gemakkelijk", reageert Van Hooijdonk. "Ik kijk niet naar De Ligt of naar Ajax, maar naar de overtreding. Er wordt gezegd dat de bal buiten bereik van Ehizibue is, maar dat betwijfel ik. Dit is gewoon een rode kaart. Ten eerste faalt de scheidsrechter, die moet rood trekken, en ten tweede faalt de VAR, die de gele kaart moeten overrulen."

Van Hooijdonk is bovendien kritisch op de manier waarop arbiter Jochem Kamphuis te werk ging. "Wat mij stoort is dat hij continu naar Ehizibue kijkt. Z'n hoofd gaat niet één keer in de richting van André Onana (keeper van Ajax, red.) om in te schatten wat de afstand is. Hij volgt alleen de situatie bij Ehizibue. Het is een doorgebroken speler."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws