Breaking news

Ajax treft Leverkusen-beul Young Boys in achtste finales Europa League

'Hij werd niet voor niets naar Feyenoord gehaald, snel gegaan met die jongen'

'Hij werd niet voor niets naar Feyenoord gehaald, snel gegaan met die jongen'

Gepubliceerd: maandag 10 december 2018 om 08:50ma 10-12-2018 om 08:50

Het debuut van Feyenoord-talent Orkun Kökçü gaat niet stilletjes voorbij. De zeventienjarige middenvelder maakte indruk, ook op tegenstander Keziah Veendorp van FC Emmen.

Veendorp (21) is een bekende van de drie jaar jongere Kökçü. "Ik kende hem al van FC Groningen", zegt hij in De Telegraaf. "Toen was hij nog een klein ventje, ik speelde met zijn broer Ozan (20, red.) samen in de jeugdopleiding daar en zag hem wel eens spelen. Wat ik toen van Orkun vond? Hij werd niet voor niets naar Feyenoord gehaald, het is snel gegaan met die jongen. Ik vond hem nu al volwassen, rustig aan de bal en hij deed makkelijk mee met de rest."

Emmen hield in eigen huis tegen Feyenoord een uur lang stand, totdat Kökçü zich onderscheidde met een doelpunt en assist. Veendorp: "We kregen wel het idee dat er iets mogelijk was, zeker omdat we er een aantal keer gevaarlijk uitkwamen. Caner Cavlan raakte nog de lat, maar als je dan de 0-1 ziet van Berghuis (via Jan-Arie van der Heijden, red.)… Die schieten niet veel spelers op die manier binnen in de Eredivisie."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws