Liefde voor Ajax: Het zou zomaar kunnen dat ik hier mijn loopbaan afsluit

Liefde voor Ajax: "Het zou zomaar kunnen dat ik hier mijn loopbaan afsluit"

10-12-2018 11:47
68

Lasse Schöne is in de loop der jaren 'van Ajax gaan houden'. De Deense routinier vertelt dat in gesprek met De Telegraaf. Afgelopen maand tekende Schöne tot medio 2020 bij in Amsterdam. Dat betekent dat hij komend seizoen aan z'n achtste jaargang bij de club begint. 

"Ik ben van Ajax gaan houden. Van de materiaalman tot aan de mensen die de koffie inschenken en broodjes smeren. Het is een warme club, dat zal bijna iedereen bevestigen die hier een tijdje heeft rondgelopen", aldus Schöne

"Al moet er natuurlijk wel gepresteerd worden. Er was wel eens buitenlandse belangstelling voor mij, maar tot nu toe was dat niet mooi genoeg om Ajax te verlaten. Dit doe ik niet zo maar weg. Ik sluit niet uit dat ik ooit nog vertrek, maar het zou ook zomaar kunnen dat ik hier mijn loopbaan afsluit."

Sinterklaas
Zijn zoontje kreeg afgelopen week een Ajax-shirt cadeau met Sinterklaas. "Niet zo eentje met nummer 20 en mijn naam er boven. Hij wilde graag nummer 21 van Frenkie de Jong. En die heeft hij ook gekregen", lacht de controleur. 

Schöne begrijpt z'n zoontje wel. "Ik had denk ik hetzelfde gedaan. Het is denk ik ook wel stoer tegenover zijn vriendjes. Vroeger was het vooral Lasse dit en Lasse dat. Maar hij krijgt gelukkig steeds meer een eigen mening."