'Gigantisch bedrag voor De Jong, maar mindere spelers kosten soms nog meer geld'

'Gigantisch bedrag voor De Jong, maar mindere spelers kosten soms nog meer geld'

10-12-2018 13:14
50

75 miljoen euro voor Frenkie de Jong is helemaal geen gek bedrag. Dat stelt oud-international Peter Boeve, die bijzonder gecharmeerd is van de Ajax-middenvelder.

"Die jongen heeft nog maar eens zijn visitekaartje afgegeven", aldus Boeve in De Telegraaf over het optreden van De Jong tegen PEC Zwolle (1-4). "Ondanks alle media-aandacht voorafgaand aan de wedstrijd, voetbalde De Jong frank en vrij. Ik vind dat bijzonder knap. Al is het sowieso een nuchtere jongen. Dat blijkt ook altijd uit zijn optredens in de media."

De oud-Ajacied begrijpt dat de Europese topclubs achter De Jong aanzitten. "Het is logisch dat hij op alle scoutingslijstjes staat. De Jong heeft talent en kwaliteit. Bovendien heeft hij bij zowel Ajax als Oranje bewezen het niveau aan te kunnen. Daarbij is het een extra pre dat hij inmiddels ook in de Champions League zijn kunsten heeft vertoond. Dat is toch het hoogste podium in het clubvoetbal."

"De bedragen die nu worden genoemd zijn voor Nederlandse begrippen weliswaar gigantisch, maar ik zie in het buitenland soms nog hogere bedragen betaald worden voor spelers met beduidend minder kwaliteit dan De Jong", zegt Boeve, die de 21-jarige middenvelder rijpt acht voor het grotere werk. "Als je goed genoeg bent, ben je ook oud genoeg."