'Eerste barsten in heerschappij Slutsky bij Vitesse': Ambitie is de top vier

'Eerste barsten in heerschappij Slutsky bij Vitesse': "Ambitie is de top vier"

Gepubliceerd: dinsdag 11 december 2018 om 07:25di 11-12-2018 om 07:25

Laatste update: dinsdag 11 december 2018 om 08:43di 11-12-2018 om 08:43

Leonid Slutsky krijgt voor het eerst sinds zijn komst naar Vitesse te maken met kritiek. De Gelderlander rept dinsdag van de 'eerste barsten in de heerschappij' van de Russische oefenmeester in Arnhem.

Vitesse ging zondag met 2-1 onderuit bij NAC Breda, nadat een week eerder al punten werden gemorst tegen FC Emmen (1-1). Volgens Slutsky ontbeert het zijn ploeg aan 'een winnaarsmentaliteit'. Maar door de miskleunen van de laatste weken staat ook de speelwijze ter discussie. Waar de trainer kiest voor countervoetbal, excelleren spelers als Bryan Linssen, Martin Odegaard, Matus Bero en Roy Beerens juist in de aanval.

Door de magere resultaten overlegt Slutsky dezelfde cijfers als voorganger Henk Fraser, die vorig seizoen veel kritiek kreeg en uiteindelijk werd ontslagen. De Rus geniet nog wel de steun van clubeigenaar Valeri Oyf, weet de Gelderlander. De regionale krant ziet in tactiek en voetbalfilosofie echter volop overeenkomsten met het tijdperk Fraser. Wel kan Slutsky op het blessurespook wijzen: hij moet onder meer spits Tim Matavz lange tijd missen door een kuitbeenbreuk.

Slutsky blijft vasthouden aan zijn speelwijze. "De ambitie is de top vier", zegt hij. "Maar alles heeft ook tijd nodig. Wij zijn niet zonder meer beter dan andere teams in de Eredivisie. Daarvoor moet eerst de organisatie staan en de volledige overgave aanwezig zijn. Wij maken nog te vaak kinderlijke fouten. Dat is de kern van ons probleem."

Lees meer over: Eredivisie Vitesse

Poll

Is Slutsky de juiste man voor dit Vitesse?

(4538 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws