'Benieuwd of Ajax kan winnen, ze kunnen verder komen dan wij met Koeman'

'Benieuwd of Ajax kan winnen, ze kunnen verder komen dan wij met Koeman'

11-12-2018 09:45 Laatste update: 09:47
81

Tomas Galásek is benieuwd wat Ajax gaat doen tegen Bayern München in de laatste groepswedstrijd van de Champions League. De Tsjechische oud-Ajacied (45) is onder de indruk van de ploeg van coach Erik ten Hag.

"Ik ben benieuwd of Ajax kan winnen", zegt Galásek tegen ELF Voetbal. "Ze hebben een goede ploeg. Ik denk dat ze nog ver kunnen komen in de Champions League, misschien wel verder dan wij met Ajax en Ronald Koeman in het seizoen 2002/'03. Toen gingen we in de kwartfinales eruit tegen AC Milan."

"Ik was net als Rafael van der Vaart geschorst voor de return in San Siro", blikt de oud-middenvelder terug. "We zagen vanaf de tribune hoe Jon Dahl Tomasson vlak voor tijd die 3-2 maakte. Het was echt zenuwslopend. We waren zo dicht bij de halve finale. Nu overheerst de trots op onze prestaties in dat Champions League-seizoen, maar toen voelde we vooral teleurstelling. Het was een ongelooflijk avontuur."

"Bij Ajax heb ik de mooiste jaren van mijn carrière beleefd. Als jonge jongen droomde ik al ervan om voor een topclub als Ajax te spelen. Ik ben met Ajax twee keer kampioen geworden, heb de twee beker gewonnen en speelde wedstrijden in de Champions League. En ik heb ook veel gelachen in Amsterdam, met onder andere Aron Winter en Richard Witschge", aldus Galásek. 

No Poll