Witte rook uit de VS: Manchester City betaalt recordbedrag en haalt doelman

Witte rook uit de VS: Manchester City betaalt recordbedrag en haalt doelman

Gepubliceerd: dinsdag 11 december 2018 om 19:32di 11-12-2018 om 19:32

Manchester City heeft zich verzekerd van de diensten van de Amerikaanse doelman Zack Steffen. De 23-jarige sluitpost zal in de zomer van 2019 de overstap maken, laat zijn huidige club Columbus Crew weten via de officiële kanalen.

De transfer hing al enige tijd in de lucht: inmiddels hebben Manchester City en Columbus Crew elkaar officieel de hand geschud. De Amerikanen hebben niet bekendgemaakt hoeveel ze ontvangen voor Steffen, maar laten weten dat de doelman de duurste uitgaande transfer in de clubgeschiedenis is.

Bovendien is de Amerikaans international de meest prijzige Major League Soccer-keeper ooit. De transfersom zal dus hoger liggen dan de 3,4 miljoen die Manchester United in 2003 aan de New York MetroStars betaalde voor Tim Howard.

Colombus Crew is trots op de zojuist afgesloten deal. "Dit is een historische transfer voor de club en een bijzonder moment voor Zack", laat algemeen directeur Pat Onstad weten aan de clubsite. "Het is de ultieme beloning voor zijn ontwikkeling tijdens de voorbije 2,5 jaar. Namens iedereen die hem van dichtbij mee heeft gemaakt, kan ik zeggen dat we ongelooflijk blij voor hem zijn."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws