'Ebecilio na anderhalf jaar terug in het profvoetbal: invalbeurt van een kwartier'

'Ebecilio na anderhalf jaar terug in het profvoetbal: invalbeurt van een kwartier'

11-12-2018 19:53 Laatste update: 20:05
24

Kyle Ebecilio is weer terug op de Nederlandse velden, meldt het Algemeen Dagblad dinsdag. De 24-jarige middenvelder zit sinds maart 2017 zonder club, maar heeft zich gemeld bij zijn oude club ADO Den Haag.

Ebecilio traint al meerdere weken mee met het tweede elftal van ADO en maakte dinsdagmiddag zijn officieuze debuut voor de beloftenploeg, bericht het AD. De voormalig jeugdinternational viel een kwartier voor tijd in tijdens een oefenwedstrijd tegen Jong Sparta. Ebecilio krijgt in Den Haag de gelegenheid om weer honderd procent fit te worden. Of een contract in de Hofstad ook in het verschiet ligt, is vooralsnog onduidelijk.

De geboren Rotterdammer maakte in 2011 deel uit van de Oranje O17-ploeg die Europees kampioen werd. Op dat moment had Arsenal hem al opgehaald uit de jeugdopleiding van Feyenoord. In 2013 tekende hij bij FC Twente: Ebecilio beleefde een sterke start in Enschede, maar kon de stijgende lijn niet doortrekken. Huurperiodes bij Nottingham Forest en ADO Den Haag leverden weinig op en in 2017 werd zijn contract bij de Tukkers ontbonden.