'United Vansen voldoet bedrag en krijgt ADO Den Haag weer in handen'

'United Vansen voldoet bedrag en krijgt ADO Den Haag weer in handen'

Gepubliceerd: dinsdag 11 december 2018 om 20:43di 11-12-2018 om 20:43

ADO Den Haag komt binnenkort weer in handen van United Vansen (UVS). Dat meldt Voetbal International. De eredivisionist stond bijna twee jaar onder toezicht van de Ondernemingskamer, maar de Chinezen voldoen nog dit jaar de laatste 1,8 miljoen euro.

Daarmee hebben United Vansen en zijn voorman Hui Wang sinds 2015 een kleine twintig miljoen euro in ADO gestoken: negen miljoen om de aandelen te krijgen en elf miljoen om gaten in de begroting te dichten. Volgens VI luidt de comeback van de Chinese eigenaar een aantal veranderingen in. Zo stoort het Wang dat de club al sinds 2015 verlies draait en UVS daar voor opdraait.

Ook op het beleid van de afgelopen jaren valt genoeg aan te merken. Hoewel de club onder toezicht stond van de Ondernemingskamer, stegen de kosten voor salarissen explosief. In het seizoen 2016/'17 leed ADO een verlies van 3,2 miljoen euro, maar de personeelskosten stegen een seizoen later desondanks met 1,5 miljoen. Dat zorgde ervoor dat de gemeente Den Haag afhaakte als houder van een bijzonder aandeel, aldus VI.

Over vorig seizoen leed ADO in totaal meer dan drie miljoen euro verlies. De club heeft nu al aangekondigd dat het ook in de komende twee seizoenen niet zelf de broek kan ophouden.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws