PSV dwingt voorzichtig fluitconcert in Milaan af: Inter naar de Europa League

PSV dwingt voorzichtig fluitconcert in Milaan af: Inter naar de Europa League

11-12-2018 22:53 Laatste update: 23:00
143

PSV leek lange tijd met een overwinning afscheid te kunnen nemen van de Champions League, maar eindigt zijn Europese avontuur met twee punten. Internazionale-topscorer Mauro Icardi deed een kwartier voor tijd de openingstreffer van Hirving Lozano teniet.

De Eindhovenaren begonnen met Trent Sainsbury en Erick Gutiérrez in plaats van Daniel Schwaab en Gastón Pereiro. Inter was regelmatig in het offensief, maar de PSV zorgde voor veel gevaar in de tegenaanval. Tijdens één van die aanvallen viel de 0-1. Steven Bergwijn kon na geklungel achterin met de bal aan de haal en legde deze panklaar op het hoofd van Hirving Lozano.

De Nerazzurri konden voor rust geen vuist maken, maar schakelden in de tweede helft een tandje bij. Met name topscorer Mauro Icardi stichtte veel gevaar, maar Jeroen Zoet voorkwam een zekere goal van de Argentijn. De doelman had ook een antwoord op inzetten van Borja Valero en Keita Baldé Diao, maar moest een kwartier voor tijd toch capituleren: Icardi sloop weg uit de rug van Sainsbury en kopte een perfecte voorzet van Mateo Politano tegen de touwen.

Internazionale leek hiermee zeker van Champions League-overwintering en wilde de wedstrijd rustig uitspelen, maar kreeg slecht nieuws uit Barcelona te horen. De Catalanen stonden na een vroege sologoal van Ousmane Dembélé lange tijd met 1-0 voor, maar kregen vlak voor tijd de gelijkmaker van Lucas Moura om de oren.

Tottenham kwam hierdoor op basis van onderling resultaat boven Inter, dat nog een slotoffensief moest ontketenen. PSV liep op de tenen en moest meerdere hectische situaties in het strafschopgebied toestaan, maar hield de 1-1 op het bord. Inter moet tot teleurstelling van de thuisfans verder in de Europa League en PSV beëindigt het Champions League-seizoen met twee punten.