Conclusies: lijdensweg Sainsbury, 900.000 euro, niet goed genoeg voor absolute top

Conclusies: lijdensweg Sainsbury, 900.000 euro, niet goed genoeg voor absolute top

Gepubliceerd: woensdag 12 december 2018 om 00:01wo 12-12-2018 om 00:01

Laatste update: woensdag 12 december 2018 om 00:02wo 12-12-2018 om 00:02

PSV is het Champions League-seizoen geëindigd met een gelijkspel bij Inter. De Eindhovenaren slaagden er in Milaan opnieuw niet in een voorsprong vast te houden, maar behaalden in stadion Giuseppe Meazza wel een resultaat. VoetbalPrimeur trekt zeven conclusies.

Bergwijn blinkt uit
Niet Hirving Lozano, maar Steven Bergwijn was tegen Inter de gevaarlijkste aanvaller aan PSV-kant. De Oranje-international troefde in de eerste helft Kwadwo Asamoah af en vond vervolgens met een afgemeten voorzet het hoofd van zijn Mexicaanse collega: 0-1. Bergwijn speelde een prima pot in het Giuseppe Meazza en dat zal ook de Italiaanse clubs niet ontgaan zijn. Vorig jaar zomer had Torino nog miljoenen over voor de aanvaller, maar het mag duidelijk zijn dat die club nu geen schijn van kans meer maakt. Dat Bergwijn na rust werd gewisseld was gezien zijn spel niet helemaal logisch.

PSV geeft wéér voorsprong weg
Door de goal van Hirving Lozano kwam PSV in Milaan voor de vierde keer (!) in de Champions League-groepsfase op voorsprong. Voor de vierde keer slaagden de Eindhovenaren er echter niet in die voorsprong over de streep te trekken. Eerder ging het tegen Inter (van 1-0 naar 1-2), Tottenham (van 1-0 naar 2-2) en opnieuw Tottenham (van 1-0 naar 1-2) mis.

De lijdensweg van Sainsbury
Bij afwezigheid van Daniel Schwaab werd Trent Sainsbury in het centrum van de verdediging geposteerd. Tegen Excelsior leverde dat afgelopen weekend weinig problemen op, maar in Milaan beleefde de Australiër een zwaar basisdebuut in de Champions League. De verdediger kon het hoge tempo duidelijk niet aan en liet de geslepen Mauro Icardi wel heel makkelijk bij zich weglopen bij de gelijkmaker. Voor PSV is het te hopen dat het zwakke optreden van de Australiër te wijten is aan een gebrek aan ritme, want een andere back-up voor het centrum van de verdediging lijkt er niet te zijn. Van Bommel zal in ieder geval blij zijn als Schwaab weer inzetbaar is.

Rotweek Pereiro
Voor Gaston Pereiro is het een week om snel te vergeten. Afgelopen weekeinde besloot Van Bommel tegen Excelsior met Erick Gutiérrez te beginnen en tegen Inter koos de trainer daar opnieuw voor. Toen Gutiérrez moegestreden was, koos Van Bommel ervoor om de 19-jarige Michal Sadilek te brengen. In de slotfase mocht ook Pereiro alsnog komen. Het optreden van de Uruguayaan duurde anderhalve minuut en na nul balcontacten mocht Pereiro weer richting kleedkamer. Pijnlijk...

Bloemetje vanuit Londen
Op bezoek bij FC Barcelona slaagde Tottenham Hotspur er niet in een overwinning te boeken, mede door een uitblinkende Jasper Cillessen. Uiteindelijk bleven de Londenaren steken op 1-1 en dus was hulp van PSV nodig om de volgende ronde van de Champions League te bereiken. Zo geschiedde. De Spurs zullen PSV zeer dankbaar zijn voor het vervullen van de sportieve plicht.

900.000 euro en de eer
Of er iets op het spel stond in Milaan? "Voor de club kun je een premie verdienen, voor Nederland kun je punten halen voor de coëfficiëntielijst", zei Van Bommel voorafgaand aan de wedstrijd tegen Inter. Een zege, goed voor 2,7 miljoen euro, werd het uiteindelijk niet, maar met het gelijkspel pakte PSV op de valreep toch nog 900.000 euro aan winstpremie. Bovendien voorkwam PSV met het resultaat een evenaring van het slechtste Champions League-seizoen in 1992-1993, toen de Eindhovenaren na zes wedstrijden slechts één puntje hadden.

Niet goed genoeg voor absolute top
De conclusie na zes wedstrijden in de Champions League: leuk meegevoetbald, weinig punten gepakt. De Eindhovenaren werden eigenlijk alleen thuis tegen Tottenham Hotspur helemaal zoek gespeeld, maar toch wist de formatie van Van Bommel uiteindelijk geen échte rol van betekenis te spelen in de groep. "Het waren bepaald geen kinderachtige tegenstanders die we hadden. Het was de absolute top", concludeerde Van Bommel na de 1-1 in Milaan. In dit Champions League-seizoen is duidelijk geworden dat PSV voor die absolute top (nog) tekort komt.

(Jurgen van der Hoeven / VoetbalPrimeur)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Mag PSV tevreden zijn over de Champions League-campagne?

Ja
50%
Nee
50%
(2856 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws