Overmars staat voor zware taak: 'Enorme aderlating, het zijn er wel heel veel'

Overmars staat voor zware taak: 'Enorme aderlating, het zijn er wel heel veel'

Gepubliceerd: woensdag 12 december 2018 om 08:42wo 12-12-2018 om 08:42

Gerard van der Lem is vol lof over Marc Overmars, maar beseft dat de directeur spelersbeleid van Ajax komende zomer weer een grote uitdaging wacht. Van der Lem vreest een leegloop.

"Hij heeft het geweldig gedaan door Daley Blind en Dusan Tadic te halen en Hakim Ziyech ertoe te verleiden nog een jaar te blijven", zegt Van der Lem in De Telegraaf. "In het begin hoorde je nog mensen pruttelen dat er wel heel veel geld werd uitgegeven. Maar dan doe je het nooit goed, want de afgelopen jaren hoorde je juist mensen klagen dat Ajax het vermogen maar op de bank liet staan."

Van der Lem beseft dat het bouwen na dit seizoen opnieuw begint. "Het vertrek van Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Ziyech zal sportief gezien een enorme aderlating zijn. En dan gaan Nicolas Tagliafico, André Onana en David Neres misschien ook nog weg. Hun transfers zijn makkelijker op te vangen, maar al met al zijn het er wel heel veel."

Van der Lem – in 1995 assistent van Louis van Gaal bij Ajax – stelt dat zij richting de Champions League-winst veel meer tijd hadden om te sleutelen aan een team. "Door het Bosman-arrest trokken de Italianen een jaar later wel ons hele elftal leeg. Jongens die bij ons voor tweehonderdduizend gulden voetbalden, gingen in de Serie A drie miljoen verdienen, kregen een Ferrari en een huis aan het Comomeer."

Waar het avontuur van het huidige Ajax eindigt, is de vraag. "Een iets mindere tegenstander in de achtste finale en nog een paar rondjes verder komen zou hartstikke mooi zijn voor het Nederlandse voetbal. En geloof me: niemand vindt het leuk om Ajax te loten."

Poll

Wat wordt Ajax - Bayern München?

(14198 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws