FC Utrecht-groeibriljant Venema: 'Leuker om naar Suarez te kijken dan naar Messi'

FC Utrecht-groeibriljant Venema: 'Leuker om naar Suarez te kijken dan naar Messi'

Gepubliceerd: woensdag 12 december 2018 om 22:09wo 12-12-2018 om 22:09

Nick Venema is bij FC Utrecht al omgedoopt tot Venomenema. De negentienjarige spits is de nieuwe hoop in Stadion Galgenwaard. Hij spiegelt zich graag aan Luis Suarez, vertelt hij aan Voetbal International.

Klaas-Jan Huntelaar is een voorbeeld voor Venema, Luis Suárez een idool. "Als je het over op de goede plek staan hebt, dan vind je geen betere dan Suárez. Hij staat altijd weer klaar om die bal erin te schieten", zegt de goalgetter. "Ik vind het leuker naar hem te kijken dan naar Messi. Hoe hij altijd weer uit situaties weet te komen ook. Dan stuitert die bal tegen zijn knie en valt-ie toch weer precies goed voor zijn voeten."

"En dat fanatisme van Suárez vind ik ook prachtig. Altijd doorzetten, alles doen om te winnen. Dat bijten had ook van mij niet gehoeven, maar ik vind wel dat je de grens mag opzoeken", aldus Venema, die zelf ook niet zachtzinnig is op het veld. "Ik heb wat kaarten gepakt in de jeugd. In mijn eerste twee jaar bij FC Utrecht ben ik twee, drie keer geschorst geweest door een opeenstapeling van kaarten."

"Als we achterstonden en de keeper te lang treuzelde met de bal in zijn handen, dan liep ik even door op hem", vervolgt de spits. "Heel dom eigenlijk. Veel kaarten voor praten ook. Trainers zeiden dat ik rustiger moest worden en dat ben ik nu ook wel. Met die VAR móét ik wel. Goeie uitvinding, hoor, maar een beetje uitdagen over en weer hoort er ook bij."

Poll

Is Venema al toe aan een basisplek?

(2033 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws