Ajax-tandem komt moeizaam op gang: 'Frenkie speelt toch wat liever vanaf links'

Ajax-tandem komt moeizaam op gang: 'Frenkie speelt toch wat liever vanaf links'

Gepubliceerd: donderdag 13 december 2018 om 07:12do 13-12-2018 om 07:12

Erik ten Hag koos er tegen Bayern München voor om Daley Blind naast Frenkie de Jong op het middenveld te zetten. Die samenwerking moest even op gang komen, erkent de 28-jarige linkspoot.

"Ik moest even zoeken met Frenkie. In deze setting hadden we nog niet gespeeld", zegt Blind tegen FOX Sports. In de tweede helft wisselden de twee van positie. "Frenkie speelt toch wat liever vanaf links. In de tweede helft ging het beter toen ik iets meer vanuit het midden en rechts ging spelen. Dat had ook met Bayern te maken. Frenkie kon meer doordekken en ik kon de diepste man oppakken."

Na een slordige eerste helft ontspon zich een zinderende tweede helft. "We pakten het een stuk beter op en drukten ze echt naar achteren denk ik. Daar komt de goal ook uit, ze kwamen er eigenlijk niet uit", aldus Blind. "We moesten meer durf tonen in het inspelen van de bal. In de tweede helft doen we dat wel. Iedereen wilde de bal hebben. Dan zie je waar we toe in staat zijn."

De beloning bleef uit, zag Blind. "Ik denk dat iedereen met een trots gevoel terugkijkt, maar in de kleedkamer merk je wel dat de teleurstelling overheerst." Hij erkent dat het duel veel kracht heeft gekost. "Maar dit zijn fantastische potjes. Als wij zoals vandaag spelen geloof ik er echt in dat wij het elke ploeg moeilijk kunnen maken."

Poll

Had Ajax verdiend te winnen?

(4422 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws