Ophef over strafschop Lewandowski: 'In principe kun je zelfs met je hak scoren'

Ophef over strafschop Lewandowski: 'In principe kun je zelfs met je hak scoren'

13-12-2018 21:12 Laatste update: 21:23
71

Voormalig toparbiter Mario van der Ende meent dat Robert Lewandowski niets verkeerd deed bij de 2-2 van Bayern München tegen Ajax. Op social media was veel ophef over de penalty van de Poolse spits, die tot twee keer toe nadrukkelijk inhield.

"Ik heb niks verkeerds gezien. Het gaat erom dat het een vloeiende beweging is en dat was het", reageert Van der Ende in gesprek met het Algemeen Dagblad. De discutabele schijnbewegingen zijn volgens de Hagenees geoorloofd. "Schijnbewegingen zijn tijdens de aanloop gewoon toegestaan. Dat kan nooit ter discussie staan."

Ook het feit dat Lewandowski zelfs achteruit leek te stappen, is geen reden om de strafschop af te keuren. "Ik heb de spelregels er nog eens op nagekeken, maar nergens staat dat je niet achteruit mag lopen. In principe kun je dus een penalty met je hak scoren", aldus Van der Ende.

Ajax speelde uiteindelijk met 3-3 gelijk tegen Bayern. De Duitsers werden daarmee groepswinnaar, de ploeg van coach Erik ten Hag gaat als nummer twee door naar de achtste finale.