Ajax legt Afrikaans talent definitief vast na geslaagde proefperiode

Ajax legt Afrikaans talent definitief vast na geslaagde proefperiode

14-12-2018 18:00 Laatste update: 18:39
62

Lassina Traore mag zich nu ook definitief een speler van Ajax noemen. De jonge speler uit Burkina Faso trainde in maart van dit jaar al even mee met het eerste elftal. Nu komt hij definitief over van Ajax Cape Town.

De Zuid-Afrikaanse ploeg kondigde het vertrek van Traore aan op de officiële kanalen. De international van Burkina Faso wordt achttien in januari en zal deze week nog naar Nederland reizen. Tijdens de winterstop reist de verdedigende middenvelder met het eerste elftal af naar de Verenigde Staten voor het trainingskamp.

Wedden

Meer odds

Traore was vorig seizoen al even aanwezig in Amsterdam. Hij trainde toen mee met de eerste ploeg en kon dus ook duidelijk indruk maken op de technische staf. "Ik ben bijzonder blij dat ik mag terugkeren naar Amsterdam", kwam Traore met een eerste reactie op de clubsite. "Ik zal bijzonder hard werken en hoop zo snel mogelijk in het eerste elftal te geraken."

"Het is mijn droom om in de Champions League te spelen. Ik wil Ajax Cape Town trots maken en tonen dat er hier veel talent is", aldus Traore.