Wonderlijk verhaal uit Engeland: crisisclub boycot clubwatcher na Muppet-gifje

Wonderlijk verhaal uit Engeland: crisisclub boycot clubwatcher na Muppet-gifje

14-12-2018 23:35
8

De kwakkelende Championship-club Bolton Wanderers is het onderwerp van een bijzonder verhaal uit Engeland. De nummer 23 van het tweede niveau in Engeland heeft een lokale journalist geboycot vanwege een Twitter-bericht met een Muppet-afbeelding.

Marc Iles volgde The Trotters namens de lokale krant The Bolton News, maar mag dat vanaf heden niet meer doen. Voorzitter Ken Anderson heeft de journalist medegedeeld dat hij niet meer welkom is tijdens thuiswedstrijden en tijdens persconferenties.

De sportief én financieel noodlijdende club liet in zijn verklaring weten dat men niet te spreken is over de manier waarop Iles Bolton Wanderers benadert. De journalist berichtte onlangs dat de spelers en technische staf hun salarissen over november niet op tijd konden ontvangen. Iles zette het nieuws kracht bij met een Twitter-bericht waarin hij een gif-afbeelding van The Muppet Show: deze bevatte de veelzeggende tekst 'God, bless us, everyone'.

Bolton Wanderers was echter not amused door deze berichtgeving. Volgens de club was de handelswijze van Iles 'amateuristisch en provocerend'.