Vergeten Uruguayaan is na vijf jaar terug in Nederland en traint mee met Cambuur

Vergeten Uruguayaan is na vijf jaar terug in Nederland en traint mee met Cambuur

15-12-2018 10:42
44

Matias Jones is na ruim vijf jaar terug op de Nederlandse velden. De 27-jarige aanvallende middenvelder gaat tot aan de winterstop meetrainen met SC Cambuur, maken de Leeuwarders zaterdagochtend bekend via de officiële kanalen.

Volgens Cambuur is het de bedoeling dat de oud-speler van FC Groningen en FC Emmen in eerste instantie zijn conditie op peil gaat houden in Leeuwarden. De club laat weten dat Jones tijdelijk op bezoek is bij zijn Nederlandse vrouw en dat hij zelf heeft gevraagd of hij aan mocht sluiten bij de seleccie van René Hake. Of er voor de Uruguayaan ook een contract in het verschiet ligt, laat de nummer twaalf van de Keuken Kampioen Divisie in het midden.

Jones zette in 2011 zijn eerste stappen in Nederland, toen FC Groningen hem voor 750 duizend euro oppikte bij het Uruguayaanse Danubio. Een groot succes werd het avontuur echter niet: Jones kwam tot 426 speelminuten, waarvan de meeste als invaller, bracht het seizoen 2012/2013 door op huurbasis bij FC Emmen en keerde daarna terug naar Zuid-Amerika. De voorbije jaren speelde hij in Uruguay voor River Plate.