Keizer overtuigt in Lissabon: 'Dost heeft het plezier terug, die speelt beter'

Keizer overtuigt in Lissabon: 'Dost heeft het plezier terug, die speelt beter'

Gepubliceerd: zaterdag 15 december 2018 om 11:16za 15-12-2018 om 11:16

De aanstelling van trainer Marcel Keizer heeft goed uitgepakt voor Sporting Portugal, vindt de Portugese journalist Ricardo Quaresma. Volgens de verslaggever van A Bola laat Keizer zijn ploeg aantrekkelijk voetballen en voelen de spelers zich beter op hun gemak dan onder voorgang José Peseiro.

De in Badhoevedorp geboren trainer heeft het 4-3-3 systeem geïntroduceerd bij Sporting. "Sporting speelde voor zijn komst niet goed. Nu is het spel heel aantrekkelijk, maar verdedigend kan het wel beter", stelt Quaresma, niet te verwarren met zijn voetballende naamgenoot van Besiktas, in gesprek met de NOS. Volgens de journalist zijn de Portugese voetbalvolgers positief verrast door Keizer. "We kenden hem alleen van Ajax. We wisten niet wat we moesten verwachten. Hij doet het heel goed."

De oud-trainer van onder meer FC Emmen, Telstar, SC Cambuur en Ajax liet bij zijn presentatie weten dat hij wilde dat zijn spelers plezier zouden uitstralen. Volgens Quaresma houdt hij zich aan deze belofte. "Bij Bas Dost en Bruno Fernandes zie je dat plezier ook terug. Die spelen ook beter dan aan het begin van het seizoen."

Inmiddels staat Sporting derde in de Primeira Liga, met twee punten achterstand op koplopers FC Porto en Sporting Braga. De club droomt alvast voorzichtig van de eerste landstitel sinds 2002. "Als Keizer zo blijft doorgaan, kan dat best wel weer eens gebeuren", denkt Quaresma.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws