Nieuwe NAC-cultheld: Ik ben niet zo slecht als mensen hebben gezegd dat ik ben

Nieuwe NAC-cultheld: "Ik ben niet zo slecht als mensen hebben gezegd dat ik ben"

Gepubliceerd: zaterdag 15 december 2018 om 11:37za 15-12-2018 om 11:37

Greg Leigh is tijdens zijn eerste maanden in dienst van NAC Breda uitgegroeid tot cultheld. Dankzij zijn ongepolijste speelstijl en voorbeeldige inzet is de uit Engeland overgekomen linksback omarmd door het Bredase publiek.

Met name tijdens de 2-1 thuiszege op Vitesse werd zijn naam regelmatig gescandeerd door de B-Side. "Ik hoorde het wel. Ik kan niet ontkennen dat het je als speler iets groter maakt", vertelt de 24-jarige Engelsman aan Voetbal International. Leigh begrijpt dat hij als cultheld wordt gezien. "Een cultheld is vaak niet de beste speler, hè? Dat klopt in mijn geval ook wel, er zijn technisch betere spelers, maar ik compenseer het op andere manieren."

De linksback verruilde Bury afgelopen zomer voor Breda en beleefde een valste start bij zijn nieuwe club. Met Leigh in de gelederen verloor NAC vier van de eerste vijf wedstrijden, waarna hij zijn basisplek kwijtraakte. "Ik was er fysiek nog niet helemaal klaar voor. Ik weet waar het aan heeft gelegen dat ik nog niet heb kunnen overtuigen, dat is voor mij het belangrijkste", vertelt Leigh. De verdediger vindt het logisch dat voetbalvolgers sceptisch over hem zijn, maar is vastbesloten om zich te revancheren. "Ik ben niet zo slecht als mensen hebben gezegd dat ik ben."

Poll

Gaat NAC zich handhaven?

(2097 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws