'Barça-reserve mag weg voor 15,5 miljoen: zaakwaarnemers gooien lijntjes uit'

'Barça-reserve mag weg voor 15,5 miljoen: zaakwaarnemers gooien lijntjes uit'

15-12-2018 13:04
12

De toekomst van FC Barcelona-reserve Denis Suárez ligt mogelijk in de Premier League. Volgens The Independent heeft de 24-jarige middenvelder onlangs te horen gekregen dat hij mocht vertrekken en is zijn team van zaakwaarnemers vervolgens direct in actie gekomen.

Suárez werd in de zomer van 2015 voor vier miljoen euro verkocht aan Villarreal, maar Barça kocht hem na een sterk seizoen namens El Submarino Amarillo terug voor 3,25 miljoen. Sindsdien heeft hij echter steeds minder speeltijd gekregen in Camp Nou. Tijdens de stadsderby tegen Espanyol kwam Suárez voor het eerst binnen de lijnen tijdens een competitiewedstrijd. Volgens The Independent heeft Barcelona inmiddels duidelijk gemaakt dat hij voor een bedrag van 15,5 miljoen euro kan vertrekken.

De belangenbehartigers van Suárez hebben hun cliënt inmiddels aangeboden bij meerdere clubs. De naam van Arsenal zingt nadrukkelijk rond. Manager Unai Emery kent de enkelvoudig Spaans international nog van hun gemeenschappelijke tijd bij Sevilla, waar Suárez tijdens het seizoen 2014/2015 op huurbasis speelde. Bovendien moet de club na dit seizoen waarschijnlijk jacht maken op een vervanger van Aaron Ramsey, die uit zijn contract loopt en niet lijkt te willen verlengen.