LIVE-discussie: Van 't Schip past elftal grondig aan, NAC zonder vaste rechtsback

LIVE-discussie: Van 't Schip past elftal grondig aan, NAC zonder vaste rechtsback

15-12-2018 17:28 Laatste update: 18:05
22

NAC wil de thuiszege van vorige week op Vitesse een goed gevolg geven met een overwinning op directe concurrent PEC Zwolle. Het is de Zwollenaren er daarentegen veel aan gelegen om de bezoekers uit Brabant op afstand te houden op de ranglijst.

PEC-trainer John van 't Schip maakte deze week al bekend dat niet Mickey van der Hart maar Diederik Boer het Zwolse doel zal verdedigen. Van der Hart leek lang de onbetwiste nummer één onder de lat bij PEC, maar Van 't Schip heeft nu toch besloten om de ervaren Boer een kans te geven. In het hart van de verdediging kiest de trainer ook voor ervaring. Hij geeft Bram van Polen daar de voorkeur boven de jonge Sepp van den Berg.

Een aderlating voor de ploeg uit Overijssel is het ontbreken van Clint Leemans. De middenvelder liep in het duel met Ajax (1-4) van vorige week een enkelblessure op en kan niet spelen. Rick Dekker en Vito van Crooij, die tegens Ajax ontbraken vanwege respectievelijk ziekte en een schorsing, keren terug in het elftal van de Zwollenaren.

NAC treedt in Zwolle aan met tien van de elf spelers die vorige week op eigen veld van Vitesse wonnen. De Bredanaars spelen alleen met een nieuwe rechtsback, aangezien Fabian Sporkslede uitviel met een blessure. Zijn positie rechts achterin wordt ingenomen door Pele van Anholt. Dat betekent ook dat NAC wederom met vijf verdedigers zal acteren.

Update 18.06: Gianluca Nijholt van NAC is tijdens de warming-up afgehaakt met een blessure. Mounir El Allouchi zal hem vervangen in de basis bij de Brabanders.

PEC Zwolle: Boer; Ehizibue, Van Polen, Lam, Paal; Bouy, Dekker, Flemming; Namli, Van Duinen, Van Crooij.

NAC Breda: Van Leer; Van Anholt, Klomp, Koch, Mets, Leigh; Verschueren, El Allouchi; Rosheuvel, Te Vrede, Korte.