LIVE-discussie: Heerenveen met nieuwe centrale verdediger, Utrecht met vaste elf

LIVE-discussie: Heerenveen met nieuwe centrale verdediger, Utrecht met vaste elf

16-12-2018 11:31 Laatste update: 11:44
51

FC Utrecht start een lastige week met een uitwedstrijd in Heerenveen. De Domstedelingen spelen midweeks voor de beker tegen Feyenoord en treffen volgende week zondag Ajax in eigen huis, maar ook de uitbeurt in Friesland wordt een pittige klus voor de ploeg van Dick Advocaat.

Bij Heerenveen ontbreekt de geschorste Daniel Hoegh centraal achterin. Trainer Jan Olde Riekerink heeft daarom een plekje ingeruimd voor Doke Schmidt. Dave Bulthuis, die dit seizoen een aantal wedstrijden als centrale verdediger acteerde, is geblesseerd. Ook Morten Thorsby komt vanwege een blessure niet in actie.

Voorin keren Sam Lammers en Arber Zeneli terug in het elftal bij de Friezen. Olde Riekerink gaf voor de wedstrijd nog aan dat hij een 'luxeprobleem' heeft door de goede prestaties van hun vervangers, Pelle van Amersfoort en Nemanja Mihajlovic, maar de trainer kiest uiteindelijk toch voor Lammers en Zeneli.

Dick Advocaat komt met weinig verrassingen op de proppen in Friesland. Sean Klaiber, die vorige week nog geschorst was, speelt weer als rechtsback en het aanvalsduo wordt gevormd door Gyrano Kerk en Oussama Tannane. Aanvoerder Willem Janssen, die zoals te doen gebruikelijk als centrale verdediger speelt, staat op scherp en als hij een gele kaart krijgt mist hij het thuisduel tegen Ajax.

De opstellingen

Heerenveen: Hahn; Floranus, Schmidt, Pierie, Woudenberg; Kobayashi, Rienstra, Vlap; Van Bergen, Lammers, Zeneli.

FC Utrecht: Jensen; Klaiber, Letschert, Janssen, Gavory; Van Overeem, Gustafson, Van de Streek, Emanuelson; Kerk, Tannane.