Gerucht in Engelse wandelgangen: Manchester United staat te koop

Gerucht in Engelse wandelgangen: Manchester United staat te koop

17-12-2018 08:29
42

Manchester United gaat na vijftien jaar wellicht een nieuwe eigenaar krijgen. Volgens talkSPORT-journalist Phil Brown is de Amerikaanse Glazer-familie, die de roemruchte club overnam in september 2003, op zoek naar een nieuwe eigenaar.

Brown, in Engeland gezien als een betrouwbare bron op het gebied van Manchester United-nieuws, meldde zich zondagavond op Twitter, vlak nadat The Mancunians met 3-1 van Liverpool hadden verloren. De journalist liet weten in de wandelgangen te hebben vernomen dat de tweevoudig Champions League-winnaar te koop staat. De Glazer-familie zou bovendien zelf het initiatief hebben genomen in de zoektocht naar een nieuwe eigenaar.

De inmiddels overleden Malcolm Glazer verzekerde zich in september 2003 voor een bedrag van ruim 878 miljoen euro van de Manchester United-aandelen. Zijn zoons Avram en Joel zijn nu mede-eigenaren van The Red Devils en drie andere familieleden, Kevin, Bryan en Edward, hebben zitting genomen in het bestuur.

De overname heeft vanaf het begin voor protesten gezorgd onder de Manchester United-aanhang, die vond dat de club zich te veel vervreemdde van de eigen achterban. Enkele fans hebben uit protest een nieuwe club opgericht: FC United of Manchester, dat momenteel op het zesde niveau van Engeland actief is.